سبد خرید شما خالی است!
مولتی متر دستی یا همان مولتی متر که با نام ولت-اهم متر نیز گفته می شود، یک دستگاه آزمون دستی است که برای اندازه گیری ولتاژ (اختلاف پتانسیل الکتریکی)، مقاومت، جریان (آمپر) و سایر مقادیر مشابه استفاده میشود.
مولتی متر دستی در نسخه های آنالوگ و دیجیتال نیز وجود دارد و در موارد زیادی از تست های ساده مانند اندازه گیری ولتاژ باتری تا تشخیص خطا و تست های تشخیصی پیچیده تر استفاده می شود.
این مولتی متر دستی یکی از ابزاری است که توسط برقکاران برای عیب یابی مشکلات الکتریکی در موتور ها، وسایل برقی، مدار ها، منبع تغذیه و سیستم های سیم کشی استفاده شده و نقشی مهم دارد.
در این بخش به بررسی انواع مولتی متر های دستی پرداخته شده است.
یک مولتی متر دستی نوع آنالوگ بر پایه یک میکرومتر (وسیله ای است برای اندازه گیری پتانسیل و جریان) ساخته می شود و دارای عقربه ای است که بر روی صفحه مقیاس حرکت می کند. انواع آنالوگ ولت-اهم متر نسبت به همتا های دیجیتال خود ارزان تر بوده، اما باید بدانید کار کردن با ان ها نیز سخت است و نمی توانید اعدادی دقیق و مشخص را از آن ها استخراج کنید.
هنگام کار با این دستگاه ها باید با دقت بیشتری عمل کرد، زیرا در برابر ضربه خوردن بسیار حساس هستند. چنانچه از مولتی متر دستی آنالوگ به عنوان ولت متر استفاده کنید، معمولا اعداد دقیقی را دریافت نخواهید کرد.
با اینکه ولت متر آنالوگ اعداد دقیق تری را به شما نشان نمی دهد، از آنجا که می توان تغییر ولتاژ را به چشم دید، در بسیاری ار موارد مناسب به نظر میرسد. ضمنا این دستگاه ها به دلیل داشتن مقاومت داخلی خیلی کم، دقت بالایی در اندازه گیری جریان داشته و خطایی کمتر از 50 میکرو آمپر خواهند داشت.
مولتی متر دستی دیجیتال رایج ترین نوع این دستگاه است. انواع دیجیتال این دستگاه شامل نسخه های ساده و همچنین طراحی های پیشرفته تر برای استفاده مهندسین الکترونیک است. در این دستگاه به جای عقربه متحرک و صفحه مقیاس موجود در اندازه گیر های آنالوگ، کنتور هایی دیجیتالی اعداد مذکور را روی صفحه ال سی دی نمایش می دهند. اگرچه ولت -اهم متر های دیجیتال از انواع آنالوگ کمی گران تر هستند، اما این تفاوت قیمت در انواع ساده چندان زیاد نیست.
مولتی متر دستی دیجیتال به دلیل داشتن مقاومت بیشتر، از مولتی متر دستی آنالوگ در قامت یک ولت متر بهتر عمل خواهد کرد. اما برای بعضی از کاربران مهمترین مزیت اندازه گیر های دیجیتال، نمایش عدد با امکان خواندن آسان و بسیار دقیق داده ها است.
انواع مختلف مولتی متر بر اساس مدل خود، قادر به خواندن مقدار های مختلفی هستند. تستر ها به صورت پایه جریان، ولتاژ و مقاومت را اندازه گیری میکنند و میتوان از آنها برای بررسی اتصال نیز استفاده کرد.
ضمنا امکان دارد لوازم جانبی نیز برای انواع مدل های مولتی متر دستی بسیار پیشرفته در دسترس باشد.
این امکانات شامل اند از :
مولتی متر های پایه ویژگی های استانداردی از قبیل اندازه گیری و جریان ای سی و دی سی، ولتاژ، مقاومت و ظرفیت خازن دارند. علاوه بر این سایر کنتورها تست های زیر را ارائه می دهند که از یک ابزار استاندارد آن را مفید تر می کند :
کارکرد های اصلی و عملکرد های یک مولتی متر در انواع دیجیتال و آنالوگ به یک شکل است. این وسیله دارای دو کابل سیاه و قرمز و سه درگاه برای اتصال کابل است که کابل سیاه به درگاه مشترک متصل میشود.
بسته به عملکرد مد نظر، کابل قرمز به یکی از دو درگاه دیگر متصل می شود. بعد از اتصال سیمهای مولتی متر به پورتها باید دستگیره گرد موجود در مرکز دستگاه را با چرخاندن بر روی رنج دلخواه برای اندازه گیری تنظیم کنید. برای مثال، وقتی که دستگیره روی DC20V قرار دارد، تستر ولتاژ دی سی را تا 20 ولت تشخیص می دهد.
برای اندازه گیری ولتاژ های کوچک تر، می توانید دستگیره را روی محدوده 2 وی یا 200 ام وی تنظیم کنید. برای به دست آوردن اعداد نیز، باید انتهای فلزی لبه دار هر یک از دو سیم را وارد مدار کنید. کار با مدار های مختلف و تجهیزات با استفاده از مولتی متر ایمن است، البته به شرطی امن هست که ولتاژ یا جریان از حداکثر مجاز تستر تجاوز نکند.
همچنین باید مواظب باشید تا هنگام آزمایش لبه های فلزی لخت تستر را لمس نکنید، زیرا ممکن است که شوک الکتریکی دریافت کنید.
اگر می خواهید با مزایا و معایب انواع مولتی متر دستی آشنا شوید، به مطالعه این بخش از محتوا بپردازید.
اگر بخواهید یک مولتی متر نسبتا ارزان بخرید حدود 100 هزار تومان هزینه دارد که اگر بخواهید مولتی متر دیجیتال مدل DT830D که قیمت حدود 90 هزار تومان دارد را پیشنهاد می کنم.
اگر بخواهید یک مولتی متر نسبتا گران و با کیفیت را خریداری کنید حدود 7 میلیون تومان هزینه دارد که یکی از با کیفیت ترین ها مولتی متر مدل هیوکی 3288.20 با قیمت حدود 7 میلیون تومان را پیشنهاد میکنم که مدل کلمپ است.
اگر بخواهید با قیمت کمتر یک مولتی متر سطح متوسط بخرید، باید حدود 2 میلیون تومان هزینه کنید که مولتی متر دیجیتال هالوتست مدل HT116 را پیشنهاد می کنم که قیمت حدود 2 میلیون دارد. توجه داشته باشید هر چه قیمت مولتی متر بیشتر باشد کیفیت و سطح و قدرت آن بیشتر میشود.
نکاتی که باید قبل از خرید به آنها توجه کنید عبارت اند از
با توجه به این که نوع دیجیتال این دستگاه مولتی متر ویژگی ها و امکانات بیشتری دارد در ادامه به طور تخصصی در خصوص نکاتی که هنگام خرید باید رعایت کنید را شرح داده ایم.
قبل از خرید دستگاه لازم است که از میزان ظرفیت انرژی و حداکثر ولتاژ گذری که دستگاه بدون هیچ آسیبی می تواند اندازه بگیرد اطلاع داشته باشید.
در صورتی که میخواهید قطعات الکترونیکی حساس تری را اندازه گیری کنید، یک مولتی متر با امپدانس ورودی بالا برای اندازه گیری های دقیق انتخاب کنید.
در صورتی که نیاز به کنترل مکرر به دما دارید، باید نوع دیجیتالی این دستگاه را با عملکرد دمای دو دیفرانسیل تهیه نمایید. این قابلیت به شما امکان می دهد تا دو دما را به طور همزمان و یکسان اندازه گیری کنید.
قبل خرید باید نوع دستگاه مولتی متری که نیاز دارید را انتخاب کنید و درباره آن مطالعه کنید که ما در این محتوا کاملا درباره مولتی متر توضیح داده ایم. دوم اینکه باید با قیمت مناسب مولتی متر را خریداری کنید و زیاد به مولتی متر های گران قیمت فکر نکنید و روی برند و کیفیت دستگاه تمرکز کنید و مورد دیگر که که باید به آن توجه کنید باید انتخاب نوعی از مولتی متر دستی است که با کار و نیاز شما سازگار باشد تا بتوانید از ان راحت تر استفاده کنید.
یکی از معروف ترین برند های مولتی متر که میتونید اسمشو ببرید، برند هیوکی میباشد ولی اگر اسم بعضی از برند های دیگر را می خواهید می توانیم بگوییم هالوتست، ویکتور، ولیو و غیر تعدادی از آن برند ها هستند. توجه داشته باشید که برند های معروف تر مولتی متر های با کیفیت تری را تولید می کنند.
در این محتوا درباره مولتی متر و انواع مولتی متر ها توضیح داده ایم و تقریبا به همه سوالات کاربران درباره مولتی متر جواب داده ایم. لطفا قبل از اقدام به خرید مولتی متر محتوای رو بررسی کنید تا به مشکلی بر نخورید و با خیال راحت مولتی متر مورد نظر خود را خریداری کنید.
هیچ کالای در این دسته بندی وجود ندارد.